Juridikfronten erbjuder nu föreläsningar!

Den ideella föreningen Juridikfronten har arbetat länge med att beivra brottsligt s.k. näthat. Under årens lopp har föreningen samlat på sig stora kunskaper på området. Föreningen har, utöver sitt arbete med att granska misstänkta brott, som stadgat ändamål att bedriva folkbildning.

Hittills har detta inskränkt sig till att omfatta upplysande debattartiklar i olika tidningar och artiklar i Samhällsmagasinet Avsnitt.

Vi tror dock att det finns ett behov av att nå ut med kunskap om de juridiska regelverken till fler än de som tar del av våra texter. Därför beslutade föreningen under hösten 2017 att i högre grad erbjuda utbildningar som riktar sig till både allmänheten och grupper med vissa juridiska kunskaper.

Syftet med utbildningssatsningen är att fler ska få kännedom om och kunna applicera de juridiska regelverken i det dagliga livet. Genom utbildning blir fler varse om var yttrandefrihetens gränser går och kan därför välja att hålla sig inom lagens gränser när man agerar på nätet.

Ökad kunskap är också fundamentalt för att brottsoffer och andra som drabbas eller kommer i kontakt med brottsligt näthat ska kunna agera. Vi tror också att kunskapsförmedling kan leda till att fler på goda grunder kan värdera och diskutera lagstiftningen och den politik som ligger till grund för lagstiftningens utformning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: